belasting advies

Als ZZP’er een belastingadviseur inschakelen

Je bent ZZP-er en dat betekent dus ook dat je belastingaangifte moet doen. Niet alleen een BTW aangifte elk kwartaal, maar ook jaarlijks de omzetbelasting en inkomstenbelasting. Je hebt hoe dan ook veel administratie en al je belastingvraagstukken afwikkelen kost ook veel tijd en kennis. Daarom kan het als ZZP-er slim zijn om een belastingadviseur in te schakelen.

Alle vragen over de fiscus

Een eigen belastingadviseur is gespecialiseerd in al je vragen rondom de fiscus. Hij of zij kan dus niet alleen je aangiftes verzorgen, maar is er ook voor vragen rondom de VAR verklaring, de urennorm, winstvrijstelling en een auto via je bedrijf. Een belastingconsulent helpt je dus en geeft je advies, zodat jij je bezig kunt houden met ondernemen.

Afspraken maken met belastingconsulent

Met veel belastingadviseurs kun je een afspraak maken over wat wel en niet door jezelf en door hen gedaan wordt. Wanneer je net start of weinig facturen verstuurt, kan het best interessant zijn om zelf de BTW aangifte te doen. Dit is niet overdreven ingewikkeld en als je een overzichtelijk boekhoudprogramma hebt, makkelijk zelf te doen. Dat scheelt je weer kosten bij de belastingadviseur.

Aangifte doen

De aangifte inkomstenbelasting is wat ingewikkelder, zeker omdat je als ondernemer niet alle regels en aftrekposten inzichtelijk hebt. Door het inschakelen van een belastingadviseur weet je dat je aangifte klopt en zorg je ervoor dat je zo weinig mogelijk hoeft te betalen aan de fiscus.

Doordat de belastingadviseur Heerlen goed op de hoogte is en dus je aangifte zo voordelig mogelijk invult, betaalt hij of zij zichzelf uiteindelijk terug. Het kan dus zeker lonen om als ZZP-er een belastingadviseur in te schakelen.