scheiden mediator

Scheiden? Dan is een mediator in de arm nemen soms het beste idee

Sta je op het punt om te scheiden en is het tijd om uit te zoeken wie waar recht op heeft en wie wat krijgt? Dit is vaak een lastig moment en kan in bepaalde gevallen voor veel irritaties over en weer zorgen.

Emoties kunnen in de weg zitten

scheiden mediatorEmoties kunnen hoog oplopen, waardoor niet altijd op een rationele wijze gehandeld wordt. Het wil met een echtscheiding aanvragen nog wel vaak voorkomen dat er een sfeer ontstaat waarbij men elkaar niet alles gunt, doordat je het gevoel niet wil hebben dat je zelf minder krijgt dan waar je recht op hebt.

Om het escaleren van zo’n situatie te voorkomen en toch op een redelijk gestroomlijnde manier de zaken af te handelen, is het wellicht een slim idee om een mediator in de armen te nemen. De mediator kan dan als tussenpersoon voor beide partijen fungeren door vanuit een volkomen neutraal standpunt te werk te gaan.

Standpunten van beide kanten

Een mediator Castricum zal door middel van uitvoerige gesprekken met beide kampen individueel gaan zitten om ze aan te horen en tot een beter begrip te komen van hun standpunten. Aan de hand van de informatie die een mediator hier uit krijgt zal die dan sturen op een oplossing die voor beide partijen de best mogelijke uitkomst betreft.

Met deze manier van werken kom je dan tot een vreedzaam besluit, waarbij alle benodigde informatie op tafel wordt gelegd. Dit is mogelijk omdat in deze constructie  altijd wordt gewerkt vanuit de begrippen vrijwilligheid en geheimhouding. Dat wil zeggen dat beide partijen op vrijwillige basis meewerken en dus niks verplicht zijn en dat ze overeenstemmen dat alle informatie die wordt besproken tijdens de mediation vertrouwelijk is en niet voor andere doeleinden gebruikt mag worden.